Venitul vostru poate creste doar in masura in care intentionati sa-l faceti sa creasca!

T. Harv Eker

Aceasta este cea mai convingatoare, practica si interesanta carte pe care o veti citi vreodata despre cum sa devii bogat. Contine numeroase idei, sfaturi si strategii care va vor schimba gandirea si rezultatele pentru totdeauna – aceasta este scurta descriere facuta de celebrul Brian Tracy direct pe coperta acestei carti carti scrisa de T Harv Eker.

T. Harv Eker este fondatorul si presedintele companiei Peak Potentials Training, una din companiile cu cea mai rapida crestere din America de Nord, ce ofera servicii de dezvoltare personala prin carti, seminarii, conferinte si programe educationale schimband vietile a numerosi oameni din toate colturile lumii ajutandu-i sa-si atinga obiectivele si sa obtina independenta financiara. Toate astea dupa ce a reusit el sa devina milionar.

Dar T. Harv Eker nu a fost intotdeauna milionar. Este fiul unor imigranti europeni stabiliti in America de Nord, nascut in Toronto si mutat apoi in Statele Unite. Din pricina problemelor financiare ale familiei a trebuit sa inceapa sa munceasca de la 13 ani avand diverse joburi si urmand 1 an studiile la Univeristy of York. Si-a stabiit ca obiectiv sa devina milionar si asta a si reusit dupa mai multe incercari nereusite. A deschis unul din primele magazine cu articole pentru fitness din America de Nord, a dezvoltat afacerea si apoi a vandut pachetul majoritar de actiuni unei corporatii din topul Fortune 500, reusind astfel sa-si atinga obiectivul de a deveni milionar.

Pentru a obtine succesul si pentru a-si atinge obiectivul T Harv Eker si-a dezvoltat propria teorie privind relatia dintre bani si aspectele ce tin de mentalitatea si atitudinile oamenilor.

In cartea de fata el expune principiile si exercitiile prin care si-a revizuit gandurile, actiunile si sentimentele pentru a obtine succesul si pentru a-l mentine pe termen lung.

NU, nu este o reteta de a deveni milionar peste noapte si nici nu are retete minune care sa faca treaba in locul nostru daca ne dorim independenta financiara.

Este o carte scrisa pentru toata lumea si vorbeste foarte mult din exemplul personal. Te trece prin copilarie ca sa poti descoperi ce tipare financiare ai deja si dupa ce te ajuta sa le descoperi iti arata cum le poti depasi dar cu mentiunea ca depinde de tine sa faci ceva in directia dorita. Autorul detaliaza aproape in toata carte ideea ca daca vrei sa ajungi la un nivel mai inalt al vietii e necesar sa renunti la unele moduri de a gandi si sa incepi sa adopti altele noi, similare cu ale celor care au reusit.

T. Harv Eker sustine ca exista diferente majore in gandirea bogatilor, clasei de mijloc si saracilor si ne arata in carte moduri de gandire ale bogatilor care l-au ajutat pe el sa devina multimilionar.

Prima parte a cartii te ajuta sa-ti descoperi tiparul gandirii despre bani si prezinta cateva principii ale prosperitatii. Programarea fiecaruia determina gandurile, gandurile duc la sentimente, sentimentele declanseaza actiunile care determina rezultatele. Simplu, nu ? 🙂

Defapt ce avem de facut odata descoperit tiparul este sa schimbam programarea pe care o avem. Conditionarea in fiecare aspect al vietii, inclusiv in cel financiar, se realizeaza in 3 moduri principale:

1.Programarea verbala – ceea ce ati auzit in copilarie

2. Modelul – ceea ce ati vazut in copilarie

3. Incidentele specifice – ceea ce ati experimentat in copilarie.

Autorul le detaliaza pe fiecare cu exemple concrete si prezinta cele 4 elemente cheie pentru schimbarea tiparului financiar.


1.Constientizarea

2. Intelegerea

3. Disocierea

4. Reconditionarea

Fiecare mod de conditionare si fiecare element cheie pentru schimbare este insotit de exemple concrete si exercitii pe care autorul te indeamna sa incepi sa le faci  daca vrei sa incepi sa lucrezi la schimbarea tiparelor.

A doua parte a cartii prezinta Dosarele Prosperitatii sau cele 17 moduri prin care oamenii bogati gandesc si actioneaza diferit fata de cei saraci.

 1. 1. Oamenii bogati sunt de parere ca „ei isi creaza viata”. Saracii cred ca „viata li se intampla”
 2. 2. In jocul banilor, oamenii bogati actioneaza pentru a castiga. In jocul banilor, oamenii saraci actioneaza pentru a nu pierde
 3. 3. Oamenii bogati sunt hotarati sa fie bogati. Oamenii saraci ar vrea sa fie bogati
 4. 4. Oamenii bogati gandesc la scara mare. Oamenii saraci gandesc la scara redusa.
 5. 5. Oamenii bogati se concentreaza asupra posibilitatilor, oamenii saraci se concentreaza asupra obstacolelor
 6. 6. Bogatii admira alti oameni bogati, plini de succes. Saracilor nu le plac oamenii bogati si cu succes.
 7. 7. Bogatii se asociaza cu oameni pozitivi, plini de succes. Saracii se asociaza cu oameni fara succes sau cu o atitudine negativa.
 8. 8. Oamenii bogati isi promoveaza munca si propria persoana. Saracii au o gandire negativa despre promovare si vanzare.
 9. 9. Oamenii bogati isi depasesc problemele. Oamenii saraci evita problemele.
 10. 10. Bogatii primesc cu usurinta. Saracii primesc cu dificultate.
 11. 11. Oamenii bogati aleg sa fie platiti in functie de rezultate. Cei saraci prefera sa fie platiti in functie de timp.
 12. 12. Oamenii bogati gandesc „si una si cealalta”. Saracii gandesc „sau una sau alta”.
 13. 13. Bogatii se concentreaza asupra valorii nete. Saracii se concentreaza asupra venitului salarial.
 14. 14. Oamenii bogati isi gestioneaza bine banii. Saracii nu isi gestioneaza bine banii
 15. 15. Oamenii bogati isi pun banii sa munceasca din greu pentru ei. Oamenii saraci muncesc din greu pentru banii lor.
 16. 16. Bogatii trec la actiune in pofida fricii. Saracii lasa teama sa-i opreasca.
 17. 17. Oamenii bogati invata si se dezvolta permanent. Saracii cred ca stiu deja totul.

Toate cele 17 dosare enumerate mai sus contin in carte Principii ale Prosperitatii, exemple reale concrete si Actiuni ale Mintii de Milionar. Daca esti intr-o situatie nemultumitoare cu banii sau ti se pare ca pleaca banii repede de langa tine asta este o carte pa care neaparat e necesar sa o citesti.

Daca esti hotarat/a sa schimbi starea financiara actuala in bine, cartea contine actiuni concrete pe care sa incepi sa le pui in practica si este plina de exemple ale autorului care pana la urma vorbeste din exemplul personal si aplicand ceea ce scrie in carte a ajuns multi-milionar.

Ce este obligatoriu sa retii este ca totul depinde de tine iar prosperitatea financiara sau doar o viata linistita din punct de vedere financiar presupune efort, dedicare si deschidere catre cai necunoscute si poate blamate de cei din jur.

Fie controlati banii, fie va controleaza ei!

T. Harv Eker

Sa avem Spor!

Angel Raducanu Coach

Ce vrei sa faci mai departe?

Cumpără cartea de aici:

Citesti si alte rezumate:

Citeste alte articole din Blog: click aici

Ai nevoie de Claritate? Lasa-mi un mesaj: click aici

Distribui si ii ajuti si pe altii sa descopere o carte care le poate schimba viitorul – gasesti buton de distribuire in stanga

Te abonezi la NewsLetter – vezi mai jos formularul

Facebook Comments

Translate »

Știu că timpul nostru este prețios!

Hai alături de noi în comunitate

 

Te-ai abonat cu SUCCES!

Share This