Oricine imi sugereaza sa fac mai putin, fie nu imi este cu adevarat prieten, fie este foarte confuz

Grant Cardone

Exact cu citatul de mai sus incepe deja celebra carte “Regula 10 X – Singura diferenta dintre succes si esec” – scrisa de Grant Cardone. 

Pentru cei care sunteti deja in domeniul vanzarilor mai mult ca sigur stiti cine este Grant Cardone. Pentru ceilalti sau pentru cei care doresc sa-si improspateze memoria detaliez putin despre el si despre proiectele lui reusite, ca sa vedeti exact de ce este in masura sa scrie aceasta carte despre vanzari. Este o carte care indeamna la actiune si la actiune si la actiune. Da, autorul este un om al actiunii concrete si al filosofie care spune ca: “Succesul este datoria, obligatia si responsabilitatea ta”.

Grant Cardone este CEO-ul CardoneCapital, Antreprenor, Speaker International, Trainer vanzari si autor al mai multor carti si programe de Business. Printre altele este autorul programului “The 10X Rule” si al altor 21 de programe de Business. Fondatorul The 10x Movement & The 10X Growth Conference, cea mai mare conferinta de afaceri si antreprenori din lume. Detine si opereaza 7 companii private cu un portofoliu de 1.5 miliarde de dolari. Este numit de prestigioasa revista Forbes Magazin Marketer-ul numarul 1. Faptul ca este declarat “BestSelling Author” de catre Revista New York Times pentru cartea “If You’re Not First, You’re Last” si castigator al premiului Axiom cu “Sell or Be Sold” sunt argumente in plus pentru care merita cu siguranta sa dati atentie cartii “Regula 10X”. Stiti deja ca eu sunt adeptul oamenilor care fac si vorbesc din exemplul personal asa ca recomand aceasta carte daca simti nevoia sa treci la urmatorul nivel indiferent de domeniul tau si daca nu te simti incomod cand cineva iti spune direct in fata ce este necesar sa faci si sa nu mai faci daca vrei mai multi clienti, mai multi bani, mai multi adepti, mai multi donatori pentru ONG-ul tau, mai multi oameni dispusi sa auda mesajul tau, etc. Sunt foarte multe de spus despre Grant Cardone dar aici fac un rezumat al cartii lui Regula 10x, asa ca despre el vorbim in alt articol 🙂

Original cartea a aparut in limba engleza sub titlul: “The 10X Rule – The only difference between success and failure” si a fost tradusa in limba romana de catre Dana Dobre si publicata la Editura ACT si Politon. Are 318 pagini si este o carte necesara de citit, pentru cei care au cea mai mica legatura cu mediul de business, angajati, angajatori, antreprenori, intraprenori, freelanceri. Nu toate lucrurile din carte sunt aplicabile in Romania dar majoritatea sunt reguli universal functionale. 

Regula 10 X – Singura diferenta dintre succes si esec
Regula 10 X – Singura diferenta dintre succes si esec

Cartea are 23 de capitole – incepe cu “Ce este Regula 10X” si se termina cu “Apuca-te sa inmultesti cu 10”. Pe tot parcursul cartii descoperi motive pentru care sa aplici aceasta regula si modalitati practice de a o face. Desi este o carte de business si vanzari are si detalii despre cum sa lucrezi cu mindset-ul sa te sustina sa-ti cresti curajul si increderea in tine. Te motiveaza sa incepi sa visezi activ la misiunea ta, te scoate din zona de confort ca sa-ti atingi obiectivele. 

Toata esenta cartii se invarte in jurul acestei reguli, 10 X ,care spune ca e necesar sa-ti stabilesti obiective de 10 ori mai indraznete decat cele pe care crezi ca ti le doresti DAR sa si actionezi de 10 ori mai mult decat crezi ca e necesar ca sa le atingi. E necesar sa gandesti macro pe termen lung inmultind totul cu 10 – dorinta, actiunea, motivatia, efortul, perseverenta, efectele. 

Te îndeamnă în stilul caracteristic – realist 😎 – sa intelegi ca doar tu esti responsabil sa obtii ceea ce iti doresti tinand cont de mediul pe care ti-l creezi. Nu are cum sa treaca pe langa urechile tale cand iti spune clar – si-ti si demonstreaza – ca ‘Succesul este o datorie, o obligatie si o responsabilitate a ta fata de tine, fata de familie, fata de mostenitori si fata de societate!’ 

Este o carte practica cu exemple reale si exercitii pe masura. Te pune la treaba! 

Grant Cardone zice asa: ”Incepe cu inceputul, alcatuieste o lista initiala de obiective, apoi o lista de actiuni care te vor propulsa in acea directie. Apoi – fara sa stai sa analizezi in detaliu – incepe sa intreprinzi acele actiuni”

Legat de obiective autorul considera ca exista 4 greseli majore cand incepem sa ne indeplinim obiectivele, motiv pentru care majoritateaobiectivelor raman la stadiul de plan, dorinta, vis: 

1. Stabilim gresit obiectivele. 

2. Subestimam efortul, resursele, banii si energia necesare.

3. Petrecem prea mult timp concurand in loc sa dominam piata.

4. Subestimam dificultatile pe care o sa fie necesar sa le depasim. 

Vrei Succes? E necesar sa actionezi iar Grant Cardone mentioneaza 4 grade de actiune:

1. Sa nu faci nimic!

2. Sa te retragi!

3. Sa intreprinzi actiuni la un nivel normal!

4. Sa intreprinzi actiuni marete!

Nu vreau sa le detaliez aici – va las placera sa le descoperiti in carte dar retineti ca toata lumea actioneaza pe toate planurile la un anumit moment in viata. Din pacate, majoritatea oamenilor de pe planeta actioneaza in conformitate cu primele trei grade. Primele doua sunt baza esecului, al treilea grad conduce in cel mai bun caz la o existenta normala. Doar oamenii care actioneaza la nivelul 4 sunt cei care au succes cu adevarat. 

Ce este si cum sa “evadezi” din clasa de mijloc – este un subiect important in carte si autorul are cateva metode practice pentru a face asta si a contribui la societatea in care traiesti. 

In penultimul capitol gasesti o lista concreta si detaliata cu 32 de actiuni intreprinse de oamenii de succes si care-ti pot aduce si tie succesul daca le respecti si repeti.

Este o carte pe care o recomand si pe care ar fi bine sa o citesti cu pix si foaie langa tine ca si cum ai studia un manual: manualul viitorului tau si planurilor tale. Inchei cu 2 citate din carte care sa te convinga singure ca e timpul sa citesti sau sarecitesti aceasta carte.

Toate scuzele din lume nu vor schimba un fapt simplu: acela ca frica este un semn de a face ceea ce te temi sa faci – si sa o faci rapid!

Grant Cardone

Acum ca ai aflat despre ce este vorba in cartea Regula 10 X – Singura diferenta dintre Succes si Esec – Grant Cardone …

Ce vrei sa faci mai departe: 

Cumpără cartea de aici: 

Citesti si alte rezumate de carti recomandate

Atat timp cat esti viu, fie vei trai pentru a-ti indeplini propriile scopuri si vise, fie vei fi folosit ca o resursa pentru a le realiza pentru altcineva”

Grant Cardone

Sa avem Spor si Inspiratie!

Angel Raducanu Coach

Facebook Comments

Translate »

Știu că timpul nostru este prețios!

Hai alături de noi în comunitate

 

Te-ai abonat cu SUCCES!

Share This