„Decât să înduri sărăcia, mai bine îi găseşti un leac„ 

George S. Clason

„Înaintea voastră se află viitorul, întocmai ca un drum al cărui capăt nu-l puteţi vedea. De-a lungul acestui drum se înşiră ambiţiile pe care vreţi să le realizaţi, dorinţele pe care vreţi să le vedeţi împlinite. Dar ca să-ţi realizezi aceste ambiţii şi dorinţe, trebuie să mânuieşti cu iscusinţă arta de a face bani. Puneţi aşadar în aplicare principiile financiare enunţate în paginile acestei cărţi şi lăsaţi-le să vă călăuzească de-a lungul drumului de la o viaţă împovărată de griji spre o viaţă bogată, cu adevărat fericită! Întocmai ca legea gravitaţiei, aceste principii sunt universale şi constante. Sper ca ele să vă ofere – aşa cum le-au oferit şi multor alţi semeni de-ai voştri – cheia succesului financiar, a conturilor bancare şi a progresului bănesc.”

Asa incepe cea mai cunoscuta carte despre prosperitate care dezvaluie secrete ale imbogatirii. Autorul, George S. Clason foloseste parabole pentru a explica principii universal valabile legate de bani si gestionarea banilor. Nu sunt „secrete” ale imbogatirii peste noapte, ci principii si legi reale care au functionat pentru cei care le-au aplicat. Nu sunt secrete stiute doar de cativa, ci principii si legi universal valabile care au efect doar daca… sunt intelese si aplicate. Desi este o carte foarte simplu scrisa si usor de citit (are aprox 140 de pagini) nu cred ca exista persoana care sa o citeasca si sa nu aiba cateva  „aha” uri. Daca te gandesti ca-ti doresti o viata prospera si nu ai inceput sa faci nimic in acest sens… incepe prin a citi aceasta carte. O sa-ti ofere combustibilul necesar sa incepi sa actionezi in directia prosperitatii tale. 

Autorul acestei carti, George S. Clason, a infiintat compania Clason map Company care in 1923 a fost prima companie care a publicat primul Atlas al drumurilor din Statele Unite ale Americii si Canada. Autorul insista asupra faptului ca prosperitatea unei natiuni depinde de prosperitatea financiara a fiecarui individ in parte si darama mituri legate de bani, dar si insista pe credinta fiecaruia ca avem dreptul de a deveni prosperi si asta nu inseamna ca suntem egoisti. Reusita noastra pe plan financiar reprezinta rezultatul plin de succes al eforturilor fizice si intelectuale pe care le depunem. Scopul cartii este sa ne arate cum sa castigam bani, dar mai important, cum sa-i punem la treaba in favoarea noastra si cum sa-i inmultim. Chiar daca este o carte plina de parabole ce ne trimite inapoi in timp tocmai pe vremea Babilon-ului, autorul abordeaza subiecte despre bani mai actuale decat oricand precum planificarea financiara, obtinerea succesului financiar, asigurarea unui venit constant pentru viitor si principii financiare solide si de impact. Dupa ce o sa citesti cartea o sa intelegi cum apar problemele financiare si solutii pentru a le remedia, dar si a nu le mai repeta. 

Vei intelege din primele pagini ca e bine sa stii sa ceri ajutorul… dar sa stii sa-l ceri celor care au facut deja ceea ce vrei tu sa faci. Orice greseli financiare ai facut pana acum, se pot remedia. Trebuie sa-ti doresti si sa incepi sa aplici cele 7 principii ale prosperitatii detaliate de autor in carte, adica cele 7 leacuri impotriva saraciei si cele 5 legi ale aurului. Aceste leacuri si legi sunt: 

Cele 7 leacuri impotriva saraciei:

 1. 1. Incepeti sa va umpleti punga cu bani
 2. 2. Controlati-va cheltuielile
 3. 3. Inmultiti-va aurul pus deoparte
 4. 4. Aveti grija sa nu va pierdeti comorile
 5. 5. Transformati-va caminul intr-o investitie profitabila
 6. 6. Asigurati-va un venit pentru viitor
 7. 7. Perfectionati-va talentul de a castiga.

Cele 5 legi ale Aurului: 

 1. 1. Aurul se revarsa cu darnicie asupra celui care pune deoparte nu mai putin de o zecime din castigul sau pentru a crea o avere considerabila nu numai pentru viitorul sau, dar si pentru cel al familiei sale;
 2. 2. Aurul lucreaza cu sarg in folosul stapanului sau intelept care stie cum sa-l administreze intr-un mod profitabil, astfel incat acesta se inmulteste precum se inmultesc animalele pe campii;
 3. 3. Aurul cere protectia unui stapan prevazator care il investeste numai sub stricta supraveghere a unor oameni intelepti, ce stiu cum sa-l administreze;
 4. 4. Aurul zboara printre degetele celui care il investeste in afaceri sau in obiective cu care nu este prea bine familiarizat sau care nu se bucura de aprobarea inteleptilor in acest domeniu;
 5. 5. Aurul fuge din calea celui care urmeaza sfaturile inselatoare ale escrocilor si sarlatanilor sau din calea celui care il investeste in dorinte nechibzuite si aventuroase.

„Cel mai bogat om din Babilon – Secretele eterne ale succesului” este o carte ce merita citita fara intarziere si pe care sa o oferiti cadou fara dubii. O sa fie, cu siguranta,  un cadou care in viitor o sa-i aduca celui caruia i-o oferiti, mult mai multe cadouri. Este un ghid de educatie financiara, plin de idei de pus in practica si de solutii pe care daca le intelegi si le aplici, cu siguranta te vor face un om prosper. 

„Oamenii de actiune sunt cei care se bucura de favorurile Zeitei Norocului” 

George S. Clason

Sa avem spor la citit si implementat!

Angel Raducanu Coach

Felicitari pentru ca ai citit pana la final!

Ce vrei sa faci mai departe?

Cumpără cartea de aici:

Citește alte rezumate de cărți recomandate:

Facebook Comments

Translate »

Știu că timpul nostru este prețios!

Hai alături de noi în comunitate

 

Te-ai abonat cu SUCCES!

Share This